De Psycholoog

Tania Sevastaki

Ik ben geboren in Griekenland en daar grootgebracht door mijn Nederlandse moeder en Griekse vader, en heb parallel zowel het Griekse als het Nederlandse onderwijs genoten. Hierdoor heb ik vanaf het allereerste begin van mijn leven alle aspecten van beide culturen kunnen ervaren en dit heeft er toe geleid dat ik bij voorkeur onder mensen met verschillende achtergronden wil zijn, om deze te leren kennen en te begrijpen.

Door mijn achtergrond begrijp ik de uitdagingen waarmee men in het buitenland te maken krijg, evenals de psychologische processen die betrokken zijn bij het accepteren van en het aanpassen aan een nieuw leven.

Dit begrip heb ik voor een groot deel gekregen tijdens mijn studiejaren, aangezien ik er altijd voor koos om internationale programma's te volgen, maar ook toen ik besloot mijn Masterdiploma aan de Universiteit Leiden te be halen en naar Nederland te verhuizen en dus zelf expat werd . Tijdens mijn studie in Nederland werkte ik met expats als docent aan een internationale school en als psycholoog aan een interculturele GGZ-instelling.

Educatie

Mijn afgeronde studies geven mij een solide basis voor het werk dat ik verricht:

 • M.Sc. in klinische psychologie

  Universiteit Leiden

 • M.Sc. in Strategisch Human Resources Management

  ALBA Graduate Business School

 • Postdoctoraal certificaat in adviesvaardigheden

  Hellenic Institute of Rational Emotive Cognitive Behavioral Therapy (in samenwerking met het Albert Ellis Institute, New York)

 • BA in psychologie

  Het American College of Greece

Professioneel Lidmaatschap

 • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)